preskoči na sadržaj
Engleski jezik

Dobro došli na podstranicu Engleski jezik koju uređuje učiteljica engleskog jezika Anita Damjanović.

Služi za objavljivanje primjera dobre prakse te radova učenika koji nastaju u sklopu nastave engleskog jezika.

 

Health advice

Nakon obrađene cjeline o zdravoj prehrani, učenici 6. razreda izradili su maštovite kocke sa savjetima za zdraviji život!

 

                   

 

                                   

My house

Učenici 3.b naučili su opisati svoju kuću.

                       

 

                       

 

 

Yes, Virginia, there is a Santa Claus

Lekcija inspirirana istinitom pričom o djevojčici Virginiji koja je htjela saznati postoji li zbilja Djed Božićnjak pa je pisala poznatim novinama i neočekivano dobila vrlo inspirativno pismo urednika. Učenici osmih razreda dobili su zadatak argumentiranog pisanja u kojem su trebali zauzeti poziciju treba li pustiti djecu da vjeruju u Djeda Božićnjaka ili ne. Ovdje su neki od vrlo zanimljivih uradaka.

 

                              

                                        

 

                         

Thanksgiving 2020

Nakon obrađene nastavne jedinice o američkom prazniku Thanksgiving, učenici osmih razreda dobili su pisani zadatak - opisati prvi Thanksgiving, ali iz perspektive purice. Dobili smo vrlo kreativne i smiješne pisane uratke.

 

         

 

       

 

                                            

Cartoon family

Učenici 3.b bili su vrlo uspješni u izradi svog prvog grupnog projekta!

           

 

                                                                   

This is me

Academic Honesty

 Akademsko poštenje je vrijednost koju je potrebno razvijati od malih nogu. U uvjetima nastave na daljinu ono je posebno na kušnji. Zato je lijepo vidjeti da naši osmaši razumiju zašto ne smiju varati i što to znači za njihovu budućnost.

               

 

                   

 

             

 

             

 

 

Finalistica natjecanja HIPPO

S velikom radošću i ponosom objavjujem da je naša učenica Tereza Šarić bila prva ikad finalistica međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO. Nažalost, zbog pandemije korona virusa nije mogla u društvu mentorice otputovati na finalno natjecanje u Italiju, no jučer je sudjelovala na svečanom proglašenju pobjednika koja se prenosila online iz Narnija, grada u kojem su nastale čudesne Kronike iz Narnije! Čestitke, Tereza, na tvom velikom uspjehu!!!

eTwinning projekt

Izvannastavna grupa eTwinning English je izrazito ponosna što su svojim projektom GPE Challangers osvojili nacionalnu oznaku kvalitete. Učenici Lana Šekerija, Sara Dizdarević, Tara Hunić, Tereza Šarić, Jana Ferenčak, Paula Miličević, Roko Kuharić, Juraj Domitrović. Antonio Puškarić, Maja Jelečki i Sara Matijašić izvršavali su sve zadatke projekta vrlo predano i kreativno.

Distance Learning

Powered by emaze

Europski dan jezika 2019.

Poštovani učenici  roditelji,
i ove godine obilježavamo Europski dan jezika u četvrtak, 26. rujna, od 18 do 20 sati u učionicama 18,19, 25, 26 i 27. Osim iz stranih jezika koje učenici imaju priliku učiti u našoj školi, ove godine imat ćemo i radionice iz hrvatskog jezika, a posebno nas veseli što će nam ove godine neki naši učenici približiti svoje druge materinske jezike pa će nam tako održati "brzinske tečajeve" grčkog, albanskog i makedonskog jezika! No, ni tu nije kraj iznenađenjima- imat ćemo i radionice kemijskog i znakovnog jezika! Vrata radionica će biti otvorena pa slobodno dođite i povirite, a možda i naučite koji novi izraz na drugim jezicima!

Molimo sve da na sljedećoj poveznici glasuju za naš projekt:  https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/language/hr-HR/Default.aspx?EventID=20047

 

 

Anita Damjanović

EUROPSKI DAN JEZIKA 2019.

Dragi učenici, želim vam ugodan odmor, no ne zaboravite i naš The Secret Agent's Handbook of Language Challenges. U prilogu je knjižica izazova, pokušajte ih riješiti što više tijekom ljeta. Knjižicu možete preuzeti ili jednostavno uzmite notes te kad završite neki izazov, napišite redni broj izazova, datum i opišite kako ste riješili izazov. Najuspješnije čekaju posebne nagrade u rujnu! Riješite što više izazova i postanite najuspješniji jezični tajni agent! Happy challenging summer!

 

Anita Damjanović

Escape Room

Povodom obilježavanja Dana škole 31. svibnja učiteljica engleskog jezika Anita Damjanović je uz pomoć učiteljica Sanje Bimbi, Andreje Habek, Nikoline Štiglić i Lee Zidar osmislila izuzetno zanimljivu i vrlo aktualnu igru Escape Room pripremivši zagonetke i zadatke koje je trebalo riješiti da bi se pobjeglo iz učionice. Tako su učenici kroz igru i mozgalice učili, a ujedno i povezivali sadržaje prirode, biologije, kemije, matematike, informatike i engleskog jezika. Sve grupe uspjele su razbiti sve šifre i pobjeći iz učionice, no samo je jedna uspjela u najbržem roku pronaći dodatnu tajnu lokaciju u školi s vrijednom i slasnom nagradom. Učenici su imali čitav niz zanimljivih zadataka i alata koji su uključivali puzzle, poruku u boci, šifrarnik za dekodiranje poruke, QR kodove, poruke napisane nevidljivom tintom, zadatke napisane tako da se mogu pročitati zrcalom, kutije s numeričkim i alfabetskim lokotima koje je trebalo dešifrirati, filtriranje vode, dešifriranje masonske šifre i aktiviranje mikrobitova, a posljedna tajna kutija imala je dva lažna i jedan pravi ključ čije lokacije je trebalo dokučiti rješavanjem zagonetki, 

Više pogledajte u prezentaciji.

Outdoor Classroom Day

Outdoor Classroom Day obilježili smo 23. svibnja. Pogledajte više u prezentaciji.

Ovo je ugrađeni Microsoft Office prezentacija kojeg pokreće Office Online.">http://

Quizlet
Interaktivne ige

                                                                          ">http://                                                                

Limerick Day

12. svibnja obilježava se Međunarodni dan limerika. Ovom pjesničkom formatu nazvanom po irskom gradu Limericku svjetsku slavu donio je poznati engleski pisac nonsens poezije Edward Lear. Limerik se odlikuje posebnom strukturom i rimom, a o tome su više na satu engleskog jezika naučili šestaši ritmičkim čitanjem limerika, dešifriranjem duljine stihova i rime te se i sami vrlo uspješno okušali u pisanju vlastitih limerika. 

     

Carbon Footprint

Povodom Dana planeta Zemlje učenici osmih razreda imali su projekt naziva "Carbon Footprint". Projekt je trajao mjesec dana prema unaprijed utvrđenom hodogramu i kriterijima, a prezentacija je održana u drugoj polovici travnja. Osmaši su se zaista iskazali, a osim što su sami aktivno sudjelovali u projektu, čuli smo da su uključili i ostale članove obitelji. Nadamo se da će usvojena znanja i navike nastaviti koristiti i dalje.

             

World Book Day

Svjetski Dan knjige obilježava se 1. ožujka. Provjerite svoje znanje o dječjim knjigama igrajući ovaj Kahoot kviz.

 

                            https://create.kahoot.it/share/book-quiz/b2b7981d-cdfa-4986-87d2-614d6698fcde                                                                          

Present Perfect

Prvi susret šestaša i present perfecta prošao je vrlo uspješno.

       

PASSIVE VOICE

Pasivni glagolski oblici ne koriste se toliko često u hrvatskom  kao u  engleskom jeziku. Zato je učenicima potrebno kroz kreativne i personalizirane zadatke približiti ovaj način. Kada vide jezični sadržaj u kontekstu koji im je poznat i razumljiv lakše ga usvajaju. Evo nekoliko oglednih primjera: 

            

IMAGINATION

Susret osmaša i drugog kondicionala završio je ovim lijepim i maštovitim idejama.

            

HIPPO POLUFINALE U KRIŽEVCIMA

U subotu 30. ožujka 2019. OŠ Sesvetski Kraljevec imala je svoje predstavnike u polufinalu Međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO koje se održalo u Križevcima. Petaši Korina Ivančič, Petar Markić, Ana Lea Barišić i Ema Krajačić, šestašica Tereza Šarić, sedmaši Tina Šola, Marija Matković i Frano Božić te osmašica Danica Pavković proveli su cijeli dan u društvu učiteljica Terezije Mirul i Anite Damjanović​ uživajući u lijepom vremenu u Križevcima, u prigodnom programu, ukusnoj zakusci te se malo namučili rješavajući test. Sve u svemu, vrlo lijepo iskustvo koje ćemo rado ponoviti sljedeće školske godine

.               

HIPPO NATJECANJE

U petak, 22. veljače 2019. u našoj školi je po prvi put održano međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika. Održan je izlučni krug u kategorijama HIPPO 1 (za petaše), HIPPO 2 (za šestaše) i HIPPO 3 (za sedmaše i osmaše). Za polufinalni krug u Križevcima potrebno je osvojiti sve bodove u izlučnom krugu. Puno sreće našim učenicima.

 

   

 

    

 

      

Interaktivne bilježnice

Ove godine uvodimo interaktivne bilježnice. Iskoristit ćemo vrijeme do kraja školske godine da se učenici priviknu na koncept, a od sljedeće godine krećemo punom parom.

Interaktivne bilježnice su već dugo poznate u američkom i zapadnoeuropskim obrazovnim sustavima, no i u Hrvatskoj sve više učitelja uspješno primjenjuje taj koncept. Interaktivne bilježnice omoogućavaju i fizičku interakciju učenika sa sadržajima koji se obrađuju na satu te ih (re)interpretiraju prema svom razumijevanju i kreativnosti. Kroz tu interakciju učenici praktično primjenjuju znanja i personaliziraju sadržaje u interakciji s učiteljem i drugim učenicima.

 

     

Županijsko natjecanje

Čestitamo Valentini Stjepanović, Mateju Krajini i Katarini Plazanić na plasmanu na Županijsko natjecanje iz engleskog jezika!!!

Sretno u daljnjem natjecanju!

New Year's Resolutions

Svatko prelaskom iz stare u novu godinu donosi odluke o tome kako će poboljšati svoj život, promijeniti neke ružne životne navike ili jednostavno pokušati nešto što do tada nije. Na engleskom jeziku te se odluke nazivaju New Year's Resolutions. Evo nekih novogoišnjih odluka naših učenika.

 

 

 

 

 

I have a dream

Povodom Dana Martina Luthera Kinga Jr. koji se obilježava trećeg ponedjeljka u siječnju, u razredu smo imali radionicu o tome što je pravednost/nepravednost, pogledali kratku prezentaciju o njegovom životu i borbi za prava crnaca u Sjedinjenim Američkim Državama te su na kraju učenici napisali kako oni zamišljaju pravedniji svijet u budućnosti. Za naslov nas je inspirirao najpoznatiji govor Martina Luthera Kinga, Jr. "I Have a Dream"

 

 

 

 

">http://

HIPPO NATJECANJE

Poštovani učenici i roditelji,

u našoj školi će se 22. veljače 2019. po prvi puta održati preliminarna faza natjecanja HIPPO, međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika. Natjecanje će se provoditi u tri kategorije:

HIPPO 1 za učenike rođene u 2007.

HIPPO 2 za učenike rođene u 2006.

HIPPO 3 za učenike rođene u 2004.

Više informacija o propozicijama natjecanja naći ćete na ovoj poveznici. 

Učenici koji žele sudjelovati moraju ispuniti uplatnicu i uplatiti iznos od 40 kn kao na slici te uz prijavnicu koju možete preuzeti ovdje (potrebna vam je samo tablica iz dokumenta) poslati na ovu email adresu: cro.reg@hippo-olympiad.org

Individual payment details:

Nakon preliminarnog kruga, za učenike koji prođu dalje slijedi 2. polufinalni krug natjecanja koji se obično održava u ožujku u Križevcima, a finalni krug se održava u svibnju u Italiji.

Prijavite se bez straha, a na sljedećim poveznicama se nalaze testovi s prethodnih HIPPO natjecanja na kojima možete steći uvid o tome o kakvom natjecanju se radi i pripremiti se za nj.

 

Sretno, vaše učiteljice engleskog jezika:

Anita Damjanović

Gabrijela Milićević

Terezija Mirul 

Maja Pasariček

 

U časopisu Hrvatske udruge profesora engleskog jezika (popularno zvane HUPE) našao se i naš ovogodišnji EDL projekt Spelling Bee. Pročitajte više na stranicama 14 i 15.

Priloženi dokumenti:
Newsletter No20.pdf

Engleski jezik

Dragi učenici i roditelji,

u sklopu obilježavanja Europskog dana jezika 26. rujna 2018. u školskoj čitaonici  od 18 do 20 sati će se održati Spelling Bee, natjecanje u slovkanju engleskih riječi u četiri kategorije: peti, šesti, sedmi i osmi razredi. Također, održat će se i Busy Bee Honey Hunt - radi se o vrsti treasure hunt aktivnosti, samo s QR kodovima. QR kodovi bit će postavljeni po školi u cvjetovima i predstavljat će polen (riječi) koji morate skupljati kako biste napravili saće (rečenicu) koju ćete zatim staviti u košnicu. Ako prikupite sve riječi i pravilno složite rečenicu sudjelujete u nagradnom izvlačenju. Za pomoć u igranju ove igre obratite se organizatorima i mladim pomoćnicima koji će biti na licu mjesta. Nadamo se da ćete doći u što većem broju da podržite svoje favorite u slovkanju, igrate se i provjerite svoje znanje engleskog na zabavan način!

Glasujte za projekt na ovoj poveznici 

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/17659/language/hr-HR/Default.aspx

 

 

Album

Trenutno ne postoji niti jedan album.


Školski projekt

 


Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Školska himna

Vremenska prognoza


 


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju