preskoči na sadržaj
Oglasna ploča

ODMORKO - PROLJEĆE 2017 Vijest ima dokument u privitku

Tijekom proljetnog odmora učenika Školski sportski savez Grada Zagreba od 13.4.2017. do 21.4.2017. godine organizira program Odmorko proljeće.  

U privitku se nalazi plakat s programom sportskih aktivnosti tijekom proljetnog odmora učenika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 4. 2017. 15:00

FUTURA UČIONICA

Proljetni praznici - zašto ih ne iskoristiti na zabavan i edukativan način, a k tome i besplatno?

Da praznici ne bi bili samo vrijeme igre i razbibrige, u Futura Učionici smo za sve školarce žedne znanja pripremili besplatne radionice računalstva i učenja koje će se održavati od 19. do 21. travnja.


Nova znanja uz prve proljetne zrake sunca

Vjerujemo da su proljetni praznici idealno vrijeme za bezbroj zabavnih aktivnosti na otvorenom, no isto tako smatramo da su bilo koji praznici savršeno vrijeme za – učenje, i to upravo onih stvari koje uglavnom ne mogu svladati u školskim klupama. Stoga smo ove proljetne praznike odlučili posvetiti šarolikim znanjima i vještinama kroz trodnevni program radionica. Svaki dan počinjemo u 17:00 i družimo se po dva školska sata, a raspored je idući:

19. travnja
Radionica učenja

Radionica na kojoj polaznici kroz učenje tehnika pamćenja, motivacije, izrade plana učenja te organizacije radnog vremena i prostora otkrivaju kako efektivnije učiti i lakše svladavati radne obveze.

20. travnja
Radionica softwarea
Software radionica zamišljena je na način da polaznici, uz pomoć naših voditelja,upoznaju alate za kreiranje računalnih igrica te ih sami programiraju.

21. travnja
Radionica hardwarea

Polaznici će od pripremljenih dijelova koje osigurava Futura Učionica složiti jedan funkcionalan elektronički sustav i na taj način seupoznati s osnovama kreiranja računalnih sustava.
Radionice su namijenjene učenicima 7. i 8. razreda, a broj polaznika je ograničen. Za svaku od triju radionica potrebna je posebna prijava. Budući da je sudjelovanje u radionicama u potpunosti besplatno, preporučujemo što raniju prijavu putem elektroničke pošte ili telefonskog poziva kako ne bi ostali bez svog mjesta u Futura Učionici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 4. 2017. 15:28

INFORMATIČKE RADIONICE Vijest ima dokument u privitku

Pozivamo vas na besplatne radionice multimedije i programiranja za učenike osmih razreda koje će se održati u Prvoj srednjoj informatičkoj školi tijekom proljetnih praznika.
Radionica je namijenjena svim osmašima koji žele proširiti svoje znanje iz informatike i time steći bolje temelje za nastavak svojeg obrazovanja.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2017. 09:19

FOTO NATJEČAJ "VOLIM SVOJU ŽUPANIJU"

Hrvatska zajednica županija ponovno organizira foto natječaj „Volim svoju županiju“ kojim pozivamo sve kreativce da se prijave na natječaj „Volim svoju županiju“ za najbolje  viralne fotografije (fotografije s najviše dijeljenja na društvenim mrežama i fotografije s najviše lajkova) koje uključuju zanimljive detalje u kombinaciji s  prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja svih županija u Republici Hrvatskoj.

Cilj foto natječaja je pobuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake županije u Republici Hrvatskoj. Foto natječaj će se održavati u razdoblju od 1.ožujka do 7.travnja 2017. godine.

Više o natječaju možete pronaći ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2017. 16:38

POZIV ZA NATJECANJE „ŠTO HOĆU, MOGU!“

Pozivamo Vas da se ove godine uključite u natjecanje „Što hoću, mogu!“.

„Što hoću, mogu“ je natjecanje u kojem, prema ovogodišnjim propozicijama, u obliku promotivne kampanje, pod nazivom: „Moja je škola naj!“, natjecatelji ističu najvažnije i najzanimljivije aktivnosti njihove škole. Održava se već 5. godinu zaredom u organizaciji Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski, a na natjecanju je dosad sudjelovalo nekoliko stotina učenika osnovnih škola. Kako su prošlogodišnja natjecanja izgledala, možete pogledati na Internetskoj stranici: http://www.zrinski.org/sto- hocu-mogu/.

Sudjelovati mogu sedmaši i osmaši svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Učenici i mentori tom prilikom osvajaju vrijedne nagrade koje im omogućuju naši brojni sponzori, a  najveću nagradu; stipendiju za školarinu u vrijednosti većoj od 300.000,00 kuna, natjecateljimaosigurava Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. U galeriji fotografija na našoj Facebook stranici možete pogledati kako je izgledalo finale natjecanje prošle školske godine na kojem je sudjelovalo više od stotinu učenika iz 15 osnovnih škola: https://www.facebook.com/ 204071896414741/photos/?tab= album&album_id=640778076077452 .

Dostavljamo Vam u prilogu propozicije natjecanja te obrazac za prijavu kojeg je potrebno ispuniti i poslati do 1. ožujka 2017. na e-mail: stohocumogu@zrinski.org,  a  Vas molimo da dostavite oboje zainteresiranim mentorima i učenicima.  Za sve daljnje informacije možete posjetiti našu web stranicu posvećenu samom natjecanju: http://www.zrinski.org/sto- hocu-mogu/  ili se osobno obratiti Antoniji Zeba na mail: antonija.zeba@zrinski.org.

Sudjelujete i Vi u natjecanju, pokažite poduzetnički duh te osvojite vrijedne nagrade!

Veselimo se Vašim prijavama!

 

Antonija Zeba, mag. educ. croat.
Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 12. 2016. 10:22

E-DNEVNIK ZA UČENIKE I RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

e-Dnevnik za roditelje je web aplikacija kojoj mogu pristupiti roditelji učenika onih škola koje koriste e-Dnevnik sustav u tekućoj školskoj godini. Putem ove aplikacije roditelju je omogućen uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke, planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u e-Dnevnik. Aplikacija e-Dnevnik za roditelje dostupna je na adresi https://ocjene.skole.hr. U sustav se roditelji mogu prijaviti isključivo putem sustava e-Građani. Ukoliko želite koristiti e-Dnevnik za roditelje, više informacija kako postati e-Građanin potražite ovdje

e-Dnevnik za učenike je web aplikacija koja od drugog polugodišta 2012. godine omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka i bilježaka koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav. Osim desktop inačice, aplikacija je prilagođena i za mobilne uređaje kako bi učenicima omogućila lakšu dostupnost i preglednost dok su u školi. Učenici se mogu u školi spajati na eduroam bežičnu mrežu, a upute za spajanje se nalaze na adresi: http://installer.eduroam.hr. Učenici se prijavljuju sa svojim elektroničkim identitetom (npr. pero.peric@skole.hr) u sustavu AAI@Edu.hr na adresi https://ocjene.skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 9. 2016. 19:05
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Školska himna


Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi

Portal za škole

Edu.hr

Hour of Code - sat kodiranja

preskoči na navigaciju